MAIUSTA TERVISLIKUMALT

Kodujuustukook kirssidega

Pille Enden, 13.04.2025

Selle koogi kohta võib vast küll öelda, et see on suhteliselt tervislik. Kodujuustu on nii põhjas kui täidises ja see annab maiusele kõrge toiteväärtuse. Kui kasutatud on gluteenivabu kaerahelbeid, siis on kook ka gluteenivaba, sest jahu selles ei ole.

Valmistamise aeg
15 minutit + 35 minutit ahjus
Kogus
10 portsjonit
Põhi
  1. 250 g kodujuustu
  2. 4 sl suhkrut
  3. 1 dl kaerahelbeid
  4. 2,5 sl kakaopulbrit
  5. 50 g sulavõid
  6. võid vormi määrimiseks
  1. Lase kirssidel sõelal poolpehmeks sulada.

  2. Kata 20 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja määri võiga. Sega kodujuustu hulka suhkur, kaerahelbed ja kakao. Lisa sulavõi ja sega puruks. Suru pool segust vormi põhja.

Täidis
  1. 300 g külmutatud kirsse
  2. 500 g kodujuustu
  3. 4 sl suhkrut
  4. 3 muna
  1. Sega kodujuustu hulka suhkur ja munad, töötle saumikseriga ühtlaseks peeneks massiks.

  2. Sega hulka kirsid. Tõsta vormi ja silu pealt. Puista peale ülejäänud puru. Küpseta 180 kraadises ahjus 35-40 minutit kuni täidis on tahe. Lase jahtuda ja hoia paar tundi külmas.