MAIUSTA TERVISLIKUMALT
Kodujuustukook kirssidega
Pille Enden, 13.04.2025
Selle koogi kohta võib vast küll öelda, et see on suhteliselt tervislik. Kodujuustu on nii põhjas kui täidises ja see annab maiusele kõrge toiteväärtuse. Kui kasutatud on gluteenivabu kaerahelbeid, siis on kook ka gluteenivaba, sest jahu selles ei ole.

- 250 g kodujuustu
- 4 sl suhkrut
- 1 dl kaerahelbeid
- 2,5 sl kakaopulbrit
- 50 g sulavõid
- võid vormi määrimiseks
Lase kirssidel sõelal poolpehmeks sulada.
Kata 20 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja määri võiga. Sega kodujuustu hulka suhkur, kaerahelbed ja kakao. Lisa sulavõi ja sega puruks. Suru pool segust vormi põhja.
- 300 g külmutatud kirsse
- 500 g kodujuustu
- 4 sl suhkrut
- 3 muna
Sega kodujuustu hulka suhkur ja munad, töötle saumikseriga ühtlaseks peeneks massiks.
Sega hulka kirsid. Tõsta vormi ja silu pealt. Puista peale ülejäänud puru. Küpseta 180 kraadises ahjus 35-40 minutit kuni täidis on tahe. Lase jahtuda ja hoia paar tundi külmas.