TAIMNE PÄEVARETSEPT

Täidetud baklažaan

Taimne Teisipäev, 22.04.2025

See täidetud baklažaani retsept on nii hea, et sellese võiks lausa armuda! Maitserikas, kerge ja valmib vaid 30 minutiga – imeline!

Kogus
2 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 tk baklažaani
  2. 2 sl oliiviõli
  3. 1 tk keskmist šalottsibulat, hakitud
  4. 1 tass aedšampinjone, hakitud
  5. 0,75 purki konserveeritud ploomtomateid, tükeldatud
  6. 2 küüslauguküünt, hakitud
  7. 0,5 tassi keedetud kinoad
  8. 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
  9. 1 sl värsket koriandrit, hakitud + kaunistamiseks
  10. soola
  11. musta pipart
  12. 1 sl tahinit
  13. 1 tl sidrunimahla
  14. 0,5 tl küüslaugupulbrit
  15. vett kastme vedeldamiseks
  1. Eelsoojenda ahi 220 kraadini. Lõika baklažaan pikuti pooleks, kata see lusikatäie oliiviõliga ning aseta küpsetuspaberile. Puista peale soola ja küpseta ahjus umbes 20 minutit.

  2. Samal ajal kui baklažaan küpseb, kuumuta pannil 1 spl oliiviõli. Siis lisa sibul ja seened. Prae kuni seened on pehmed, umbes 5 minutit. Lisa tomat, keedetud kinoa ja maitseained ning kuumuta kuni vedelik on aurustunud.

  3. Kui baklažaan on 20 minutit küpsenud, võta see ahjust, kaeva lusikaga keskelt veidi viljaliha välja, haki see ning lisa kinoa-tomatitäidesele. Vähenda ahju kuumust kuni 180 kraadi, ning täida baklažaan tomati-kinoa täidisega. Küpseta veel 10 minutit.

  4. Kui valmis, sega kokku tahini, sidrun, küüslauk, vesi ning veidi soola ja pipart. Nirista kaste baklažaanide peale ning puista veidi hakitud koriandrit.