MEKI KEVADET! Apelsinihummus
Tiina Lebane, 14.04.2025
Anna tuntud dipile ja leivamäärdele aromaatse apelsiniga kevadist värskust ja värvi. Apelsinimaitse esile tõstmiseks tasub hummusele lisada mitte ainult apelsini mahla, vaid ka riivitud koort ja isegi veidi viljaliha. Pastaks purustamise käigus peeneneb seegi, kuid lisab hummusele pisikesi värviterakesi. Seepärast kasuta koostises ka pigem heledat kui tumedat tahiinit.

- 1 purk (400/240 g) kikerherneid
- 2 küüslauguküünt
- 3 sl heledat tahiinit
- 1 apelsini riivitud koor
- 0,5 tl kaneeli
- 0,5 tl soola
- veidi purustatud musta pipart
- 1 dl apelsinimahla
- 4 sl oliiviõli + peale
Vala kikerherned sõelale ja loputa rohke külma veega, jäta nõrguma. Puhasta küüslauguküüned ja haki peeneks. Pane kikerherned ja hakitud küüslauk mikserikannu. Lisa tahiini, riivitud apelsinikoor ja maitseained ning töötle ühtlaseks seguks.
Lisa apelsinimahl ja oliiviõli ning jätka töötlemist, kuni saad koheva pastalaadse segu. Kui soovid veel pehmema konsistentsiga hummust, lisa veidi õli või apelsinimahla või vett. Proovi maitset, võib-olla on vaja veel pisut soola-pipart lisada.
Laota hummus madalale alusele, nirista peale pisut oliiviõli ja helbesoola (soovi korral) ning serveeri.