VALMIB RUTTU

Tomatisupp mozzarella-kreemiga

Tiina Lebane, 07.04.2025

Supp ise on lihtne ning valmib kiiresti ja vähestest ainetest. Aga lausa gurmeenoodi lisab sellele koorene mozzarella-kreem, mille sisse on hakitud natuke fenkolit. Purustatud tomat, vähemalt pool selle kogusest, võiks olla ürtidega, see annab supile hea maitsenüansi.

Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 1 sibul
  2. 3 küüslauguküünt
  3. 1 sl oliiviõli
  4. 2 purki (a 400 g) purustatud tomatit, soovitatavalt ürtidega
  5. 1 köögiviljapuljongikuubik
  6. 1 dl vahukoort
  7. soola
  8. suhkrut
  9. pipart
  1. Koori ja haki peeneks sibul ja küüslauk. Kuumuta poti põhjas 1 sl õlis klaasjaks, umbes 5-7 minutit. Lisa purustatud tomatid, murendatud puljongikuubik ja 4 dl vett. Lase keema tõusta ja hauta madalal kuumusel kaane all umbes 15 minutit. Lisa 1 dl vahukoort ning maitsesta soola ja suhkruga.

Mozzarella-kreem
  1. 1 mozzarella-pall (125 g)
  2. 2 dl vahukoort
  3. 40 g fenkolit
  4. 2 sl sidrunimahla
  5. soola
  6. pipart
  7. värsket basiilikut, soovi korral
  1. Kuni supp podiseb, valmista kreem. Pressi mozzarella-pall kahvliga puruks, lisa 1 dl vahukoort ja sega võimalikult ühtlaseks. Haki fenkol pisikesteks tükikesteks ja lisa kreemile. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga.

  2. Serveerides tõsta supp taldrikusse ja lisa peale mozzarella-kreemi. Keeruta veskist peale head musta pipart. Kui soovid, lisa kaunistuseks mõned õhukesed fenkoliribad ja natuke värsket basiilikut.