NÄDALA MAIUS
Kohevad apelsinimuffinid
Tiina Lebane, 12.04.2025
Need muffinid on nagu minikeeksid – mahlased ja kohevad ja võrgutavalt apelsinised. Apelsinikooretükid leiad kaupluses suhkru jm küpsetamisega seotud toodete riiulist. Alternatiivina võid täidise hulka lisada 3 tl kaneeli.

- 4 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vanillisuhkrut
- 150 g toasooja võid
- 2,5 dl suhkrut
- 3 L muna (toasoojad)
- 1 dl toasooja piima
- 50 g võid
- 0,5 dl suhkrut
- 50 g kuivatatud apelsinikooretükke
- 2 sl nisujahu
- 3 sl piima
- tuhksuhkrut peale
Esmalt valmista täidis. Sulata või, lisa suhkur, apelsinikooretükid, jahu ja piim ning sega läbi. Jäta ootele.
Taina jaoks sega kokku kuivad ained: jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Mikserda või ja suhkur kohevaks heledaks vahuks. Lisa munad ükshaaval, iga lisamise järel mikserdades. Sega võisegu hulka kuivad ained ja viimasena toasoe piim, sega ühtlaseks siidiseks tainaks.
Aseta ahjuplaadile 12 veidi suuremat paberist muffinivormi. Jaga umbes pool tainast vormidesse ja selle peale apelsinitäidist. Jaga peale ülejäänud tainas. Küpseta 200 kraadi juures ahju keskel 30-35 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja pealt kuldsed. Lase pisut jahtuda, puista üle tuhksuhkruga ja naudi!