NÄDALA MAIUS

Kohevad apelsinimuffinid

Tiina Lebane, 12.04.2025

Need muffinid on nagu minikeeksid – mahlased ja kohevad ja võrgutavalt apelsinised. Apelsinikooretükid leiad kaupluses suhkru jm küpsetamisega seotud toodete riiulist. Alternatiivina võid täidise hulka lisada 3 tl kaneeli.

Valmistamise aeg
30 minutit + 30-35 minutit küpsetamiseks
Kogus
12 portsjonit
Koostisosad
  1. 4 dl nisujahu
  2. 2 tl küpsetuspulbrit
  3. 1 tl vanillisuhkrut
  4. 150 g toasooja võid
  5. 2,5 dl suhkrut
  6. 3 L muna (toasoojad)
  7. 1 dl toasooja piima
Apelsinitäidis
  1. 50 g võid
  2. 0,5 dl suhkrut
  3. 50 g kuivatatud apelsinikooretükke
  4. 2 sl nisujahu
  5. 3 sl piima
  6. tuhksuhkrut peale
Valmistamine
  1. Esmalt valmista täidis. Sulata või, lisa suhkur, apelsinikooretükid, jahu ja piim ning sega läbi. Jäta ootele.

  2. Taina jaoks sega kokku kuivad ained: jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Mikserda või ja suhkur kohevaks heledaks vahuks. Lisa munad ükshaaval, iga lisamise järel mikserdades. Sega võisegu hulka kuivad ained ja viimasena toasoe piim, sega ühtlaseks siidiseks tainaks.

  3. Aseta ahjuplaadile 12 veidi suuremat paberist muffinivormi. Jaga umbes pool tainast vormidesse ja selle peale apelsinitäidist. Jaga peale ülejäänud tainas. Küpseta 200 kraadi juures ahju keskel 30-35 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja pealt kuldsed. Lase pisut jahtuda, puista üle tuhksuhkruga ja naudi!