LIHTNE JA IMEHEA
Kohupiimasaiad
Tiina Lebane, 13.04.2025
Nostalgilised kohupiimasaiad on tänapäeva „makrooniajastul“ pisut unarule jäänud, aga tuletame selle lihtsa magustoidu uuesti meelde. Muide, see on ka hea võimalus sügavkülmamarju ära kasutada.

- 8 saiaviilu
- 250 g kohupiima
- 1 kanamuna
- 2 sl suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- erinevaid marju, värskeid või külmutatud
- šokolaadi, soovi korral
- tuhksuhkrut peale
Tõsta saiaviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru viilude keskele sõrmedega lohk. Lisa kohupiima hulka muna ja suhkrud ning sega ühtlaseks. Jaga segu saiadele ja tõsta marju peale. Kui soovid, lisa ka natuke meelepärast hakitud šokolaadi.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit, kuni täidis on hüübinud ja saiaviilude servad krõbedad. Enne serveerimist sõelu peale veidi tuhksuhkrut.