LIHTNE JA IMEHEA

Kohupiimasaiad

Tiina Lebane, 13.04.2025

Nostalgilised kohupiimasaiad on tänapäeva „makrooniajastul“ pisut unarule jäänud, aga tuletame selle lihtsa magustoidu uuesti meelde. Muide, see on ka hea võimalus sügavkülmamarju ära kasutada.

Valmistamise aeg
10 minutit + 10 minutit küpsetamiseks
Kogus
8 portsjonit
Koostisosad
  1. 8 saiaviilu
  2. 250 g kohupiima
  3. 1 kanamuna
  4. 2 sl suhkrut
  5. 2 tl vanillisuhkrut
  6. erinevaid marju, värskeid või külmutatud
  7. šokolaadi, soovi korral
  8. tuhksuhkrut peale
Valmistamine
  1. Tõsta saiaviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru viilude keskele sõrmedega lohk. Lisa kohupiima hulka muna ja suhkrud ning sega ühtlaseks. Jaga segu saiadele ja tõsta marju peale. Kui soovid, lisa ka natuke meelepärast hakitud šokolaadi.

  2. Küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit, kuni täidis on hüübinud ja saiaviilude servad krõbedad. Enne serveerimist sõelu peale veidi tuhksuhkrut.