MIDAGI HEAD KOOLIVAHEAJAKS

Hakkliha-lillkapsapitsa

Tiina Lebane, 15.04.2025

Mõnus argiroog, mis valmib kiiresti ja maitseb kõigile. Põhjaks on pitsataina asemel hoopis lillkapsas ja kuna roog küpseb ahjus vaid 20 minutit, ei jõua see liiga pehmeks muutuda, vaid jääb just parajalt krõmpsakaks.

Valmistamise aeg
20 minutit + 20 minutit küpsetamiseks
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 400 g veisehakkliha
  2. 2 sibulat
  3. 2 küüslauguküünt
  4. 1 pk (u 400 g) purustatud tomatit
  5. 1 tl kuivatatud basiilikut
  6. 1 tl soola
  7. 0,5 tl purustatud musta pipart
  8. 1 lillkapsas, u 600 g
  9. 150 g riivitud juustu
  10. mõned kirsstomatid
  11. basiilikut
Valmistamine
  1. Pruunista hakkliha poti põhjas, kuni roosakas värvus on asendunud pruuniga. Koori sibulad ja küüslaugud, haki peeneks ja lisa hakklihale. Hauta, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa nüüd purustatud tomat ja maitseained ning hauta keskmisel kuumusel ilma kaaneta umbes 10 minutit.

  2. Vahepeal loputa lillkapsapea, eemalda lehed ja lõika ära varreots. Lõika lillkapsapea pooleks ja edasi umbes 1 cm paksusteks viiludeks ja suupärasteks tükkideks. Päris pisikesed tükid ja lõikamisel tekkinud puru lisa kastme hulka. Viilud ja suuremad tükid aseta küpsetuspaberiga kaetud suuremasse ahjuvormi või -plaadile ja vala kaste ühtlaselt peale. Puista üle riivitud juustuga.

  3. Küpseta ahju keskel 220 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni juust pruunistub, kuid lillkapsas on veel veidi krõmps. 5 minutit enne küpsetamise lõppu tõsta peale mõned poolitatud kirsstomatid.

  4. Serveerides puista peale basiilikulehti ja paku kõrvale värsket salatit.