Pitsa algab heast põhjast
Ragne Värk, 07.04.2025
Olgu see siis õhuke ja krõbe, paks ja kohev või hoopis mõne vahva krutskiga. Lisandid vali alati ise täpselt sellised, nagu sulle meeldivad.

- 250 g nisujahu
- 1 tl kuivpärmi
- 0,5 tl suhkrut
- 0,5 tl soola
- 175 ml leiget vett
- 2 sl õli
Sega kuivained omavahel. Vala juurde vesi ja sõtku tainaks. Lisa õli, jätka sõtkumist, kuni tainas käte küljest lahti tuleb. Lase rätiku all soojas kohas kerkida vähemalt 30 minutit (või kuni see on silmanähtavalt kerkinud). Seejärel rulli jahusel pinnal kettaks ja tõsta küpsetusplaadile.
PS! Soovi korral võid taina tõsta ka õliga piserdatud vormi (Ø 24–26 cm) põhjale.
Kata meelepäraste lisanditega ja küpseta alumisel siinil pöördõhuga režiimil 230 kraadi juures umbes 15–20 minutit.
- 400 g nisujahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 240 ml vett
- 2 sl oliiviõli
Sega kuivained omavahel. Pane juurde vesi ja õli, sõtku ühtlaseks. Rulli kettaks ja tõsta peale meelepärased lisandid. Küpseta 200 kraadi juures 10–15 minutit.
- 380 g kodujuustu
- 2 muna
- 100 g jahu
- näpuotsatäit soola
Püreesta kodujuust kergelt läbi. Sega kõik koostisained omavahel ühtlaseks massiks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri lusika abil laiali. Küpseta 180 kraadi juures 15–20 minutit. Nüüd lisa eelküpsetatud põhjale sobivad katteained ja hoia 200 kraadi juures, kuni juust on pealt sulanud.
- 4 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 50 g toasooja võid
- 2 dl Kreeka jogurtit
Sega kuivained omavahel. Näpi hulka pehme või, lisa jogurt. Sega ühtlaseks. Rulli tainas õhukeseks kettaks. Aseta peale meelepärased komponendid ja küpseta 200 kraadi juures 15–20 minutit.